T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
UŞAK / MERKEZ - Merkez S.Halil Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YİĞİT AİLESİ

YİĞİT AİLESİ

 

HALİL YİĞİT (1931- 2001)

             1931 yılında Uşak Samatlar Köyü'nde  doğmuştur. Dört kız bir erkek olmak üzere beş çocuk babasıdır. 1950'de Uşak'a gelen Halil Yiğit ticarete kerestecilikle başlar. Daha sonraları emlakçılık ve inşaat işleriyle uğraşarak kendisini bu alanda geliştirir. Oğlu Kamil Yiğit, babasının yanında çalışarak edindiği tecrübe, bilgi ve becerileriyle emlakçılık mesleğine devam ettirir.

              Halil Yiğit, çocuklarının eğitimine önem vererek onların mesleki yaşamlarında başarılı ve saygın birer kişi olmasını istemiştir. Halil Yiğit, çevresiyle olan ilişkileriyle, mesleki yaşamında ki başarılarıyla, doğru ve dürüst kişiliğiyle çevresinin teveccühünü kısa zamanda kazanmıştır.

              Yiğit Ailesi eğitime ve sağlığa önem verip gerekli desteği yaparak kalıcı bir eser bırakmayı istemişlerdir. Çocukların okuyarak vatana, millete faydalı birer kişi olarak yetişmelerinde katkıları olması için Sultan Halil Yiğit Ticaret Meslek Lisesini yaptırmışlardır. Okulun 2000 yılında açılışını yapan Halil Yiğit, 2001 yılında, geride ölümsüz eserler ve hoş bir seda bırakarak hayata gözlerini kapatmıştır. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyoruz.

 

SULTAN YİĞİT(1933 -     )

               Halil YİĞİT'in eşi olan Sultan YİĞİT, 1933 Uşak Samatlar Köyü doğumludur. Halil YİĞİT'in Uşak'a gelmesinde, mesleki yaşamında başarılı olmasında Sultan YİĞİT'in payı büyüktür. Çocuklarına iyi bir gelecek bırakabilmek amacıyla canla başla, omuz omuza vererek çalışmışlardır.

               Sultan Yiğit, çocuklarının iyi bir eğitim alarak ahlaklı ve dürüst olmaları için özel gayret göstererek dini eğitim de aldırmıştır. Hayırsever bir kişiliğe sahip olup geride ölümsüz eserler bırakmak amacıyla, eşi Halil Yiğit'in ölümünden sonra da hayır kurumları yaptırmaya devam etmiştir. Biri köyleri olan Samatlar'da diğeri de Uşak merkez de olmak üzere iki sağlık ocağı yaptırmışlardır.

                Sultan Yiğit, uzun süredir rahatsız olup tedavi görmektedir. Bizler Sultan Yiğit'in rahatsızlığı için Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Kısa zamanda sağlığına kavuşması dileğiyle, geçmiş olsun dileklerimizle birlikte sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz.

 

ÇOCUKLARI:

 

EMİNE KOÇ

               1955 doğumlu olup ailenin en büyük kızıdır. Dolayısıyla diğer kardeşlerinin ablası olması dolayısıyla iyi günlerinde mutluluklarını, kötü günlerinde de kederlerini paylaşarak aileye yol gösterip destek olmuştur. Kız Meslek Lisesi mezunu olup, iki kız bir erkek olmak üzere üç çocuk annesidir. Eşi Nevzat KOÇ, iş adamı olup Uzay Elektrik'in sahibidir.

İMREN BÜTÜN

                1958 doğumludur. Ailenin ikinci kızıdır. Hasan Bütün'le evli olup iki kız bir erkek olmak üzere üç çocuk annesidir. Eşi Hasan Bütün hafriyatçılıkla iştigal etmektedir.

GÜLPERİ DOĞAN

              1959 doğumludur. Uşak Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünü bitirerek öğretmen olmuştur. Türkçe Öğretmeni Barbaros Doğan'la evli olup bir erkek çocukları vardır. Uzun süre eğitim alanında hizmet verdikten sonra her ikisi de emekli olmuşlardır.

KAMİL YİĞİT

              1962 doğumlu olup ailenin tek erkek çocuğudur. Evli olup iki kız, bir erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır. Endüstri Meslek Lisesini bitirdikten sonra babasıyla birlikte emlakçılık yaparlar. Babası vefat ettikten sonra aynı mesleğe devam eder. Diğer aile bireyleri birlikte aile şirketi kurup " Otel Şahlan2 "tesisini işletmektedirler.

NECLA BAŞARAN

              1965 doğumlu olup ailenin en küçük kızıdır. Kız Meslek Lisesi mezunudur. Tarık Başaran ile evli olup bir çocuk annesidir. Eşi Tarık Başaran Uşak Seramik fabrikasında başarıyla çalışarak ailesinin geçimini temin etmektedir.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.11.2013 - Güncelleme: 18.03.2024 20:13 - Görüntülenme: 2708
  Beğen | 10  kişi beğendi