Mrt

1. Dünya Savaşı sırasında Atatürk'ün önderliğinde alınan bu yüce zaferle, 18 Mart Çanakkale Zafer her yıl milli bir gün olarak kutlanmaktadır. Okulumuz öğretmen ve öğrencileri 18 Mart gününün anlam ve önemine yakışır bir tören hazırlamışlardır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

SULTAN HALİL YİĞİT MTAL 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2. DÖNEM  1. ORTAK SINAV TARİHLERİ

Aşağıdaki gibidir.

Sınavlarında öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

9. sınıf öğrencilerimize İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, Gençlik ve Güvenli Gelecek isimli bilgilendirme konferansı verildi. Emeği geçen emniyet personelimize ve Uşak İl Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

Sultan Halil Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yapay Zekâ ile Okul Şarkısı Hazırlama Yarışması Şartnamesi

Giriş: Müzik kişiyi sakinleştirir, gevşetir. Müzik öğrenme, dinleme gibi fonksiyonlara yardımcı olur, İnsanın ruhunu sakinleştirir, onu özgür kılar. Sanat toplum için önemlidir ve Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi “sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir”.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 85 yıl önce 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda saat dokuzu beş geçe hayata gözlerini yumdu. Atatürk her yıl 10 Kasım'da büyük bir minnetle ve saygıyla anılıyor. Okulumuz Öğretmen ve Öğrencileride 10 Kasım Töreni, Panolar ve çeşitli etkinlikler ile 10 Kasım haftasın da Atamızı anmışlardır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kapsamında Öğrencilerimiz okul personeli ile röportaj yapmıştır.

Öğrencilerimiz Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Afiş yarışması düzenlenmiştir. Bu yarışmaya 37 eser katılmıştır. Jüri üyeleri Aysu GÖK, Fatma KARASOY ve Ozan DİNÇ öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz. Yarişmada ödül alan öğrencilerimize ödülleri okul müdürmüz Ulaş AKINCI ve Jüri üyeleri tarafından verilmiştir. Yarışmaya katılan diğer öğrencilerimize Orman Müdürlüğünün tohumlu kalemleri hediye edilmiştir.

Kas

Filistin'e destek olmak amacıyla düzenlenen Doğa Yürüyüşünü Değerler Eğitimi Kulübü öğretmenleri, Müdür yardımcısı Fatma Karasoy ve öğrencilerimiz ile katıldık. Uşak Üniversitesinden Karaağaç Göleti'ne kadar yürüdük.  Balonlar ve beyaz güvercinler bıraktık.

Kas

Okul Müdürü Ulaş Akıncı, Müdür Yardımcısı Fatma Karasoy, öğretmenler Hasan Kahraman, Onur Tekin, Pınar Çoban, Hakan Kandemir ve Aysu Gök’ün  ve Okuldaki Öğrencilerimizle katkılarıyla bir Gazze de ki trajediye dikkat çekmek için koreografi  hazırlanmıştır.

Ekm

Cumhuriyet'in 100. Yılını Kutladığımız bu haftada Bizlerde Cumhuriyet tarihinde önemli bir yeri olan Uşak Nuri Şeker Fabrikasına Ziyarette bulunduk. Fabrikanın Cumhuriyet tarihindeki önemi hakkında bilgi edindik. Fabrika gezisi sonrası Uşak Arkeoloji müzesine ziyarette bulunduk.

Eyl

27 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında Çiğli Havalimanı’nda gerçekleşen 9. TEKNOFEST etkinliğine katılım sağladık.

Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan Uşak Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Teknofest etkinliğinden sonra İzmir Doğal Yaşam Merkezi Hayvanat Bahçesi gezilmiştir.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı

Sultan Hal,l Yiğit Meslek Lisesi Olarak 12. sınıf öğrencilerimizin mezuniyet törenini gerçekleştirdik.

Öğrenci ve Velilerimizi tebrik eder, Lise sonrası yıllarında başarı ve mutluluklar dileriz.

Nis

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortağı olduğumuz Erasmus+ Mesleki Eğitim Programı 2022-1-TR01-KA121-VET-000064760 sözleşme numaralı proje kapsamında okulumuz bilgisayar öğretmeni...

Nis

Erasmus+ projesi kapsamında "Doğadan İlham Alan Gençler", "Your Nature is Childrens Future" isimli projemizin ilk hareketliliği olarak İspanya ya gidilmiştir.

Ciudad Real, Toledo, ve Madrid şehirleri gezilmiştir.

İspanya doğasında gezi yapılmış. İspanya kültürü öğrenilmiş, eğitim ortamları incelenmiştir. Böcek oteli yapılmıştır. Eğitimin sonunda Öğretmen ve öğrencilerimize sertifikaları okul müdürü tarafından verilmiştir.

Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.